Милена Димитрова е смела млада дизайнерка в големия свят на модата.

Hikari - Милена Димитрова


За днес сме избрали да ви споделим за Милена Димитрова - дизайнер на дамски облекла и художник

Милена Димитрова е смела млада дизайнерка в големия свят на модата.
Милена е успяла, защото не се е отказала от своята детска мечта.
Пожелаваме успех на Милена и скоро да пише за нея по модните световни списания.

"Дамски бизнес клуб BMLady" подкрепя именно талантливи, можещи и знаещи дами.
Дами със стил, класа и неотказващи да следват мечтите си.

Ще публикуваме част от нейните творения тук и повече може да разгледате в нейната ФБ страница и в сайта ѝ.

​Ето и историята на Милена:
Казвам се Милена, по душа и призвание съм дизайнер на дамски облекла и художник. Гледайки с възхищение моя по-голям брат Боби как рисува в детските ни години, искрата на художника се запали в мен. Моята баба сама шиеше тоалетите си - семпли, изискани и единствени по рода си.
Наблюдавах я с какво внимание и грация докосваше платовете, поезия в моите очи. Тя беше и все още е вторият човек, вдъхновил ме да материализирам своя вътрешен свят. Завърших професионална гимназия по облекло в град Видин през 2004 г. с петгодишна форма на обучение моделиране и конструиране на облеклото.
Много добра школа, с невероятни преподаватели професионалисти. Дълги години не работех това, за което съм мечтала от дете. Не вярвах в способностите си, не вярвах, че с тази професия можеш да печелиш добре.
Но най-вече не вярвах, че съм достойна и че някой би харесал това, което правя. Самосаботаж, да.
Разбрах го по-късно, трябва опит, за да го разбереш. Работейки като консултант в магазини за дрехи и обувки през 2016 г. реших да направя своя страница във фейсбук, така на шега.
Шиех семпли дрехи за страницата, шиех за себе си дрехи също. Ходех на работа с дрехите, които изработвах. Някои от колежките ми поръчваха за себе си моделите, които бяха на мен.
След страницата във фейсбук възникнаха въпросите
Ще мога ли да ги продавам? Достатъчно добри ли са? Струват ли цената си? Някой ще ги оцени ли?

Е, след лавината от въпроси в главата ми, се появи информация за онлайн международната платформа Etsy. Тук вече имах възможност да науча нови, неподозирани за мен неща - как се правят по-добри снимки на дрехите и как трябва да изглеждат в платформата, добър английски превод описание на моделите, по-високо качество на изработката и материалите, познания за оптимизация на магазина в платформата. Самият магазин в тази платформа съществува от април 2019 г., млад е, все още прохождащ.
Името Хикари (от японски - светлина), което избрах за своята марка, бе вдъхновено от японската култура, от красотата и нежността на японските жени, чаените церемонии, цъфналите вишневи дръвчета, цветята, птиците, животните.
Истината за мен е, че макар да ми е трудно и да съм объркана понякога дали знам какво правя, когато доволен клиент напише вдъхновяващ фийдбек за дрехите, които правя, очите ми се пълнят със сълзи и си казвам: Е, дори само за това си струва. Да знаеш, че някъде, някой е разпознал любовта в облика на една рокля, някой е бил щастлив от посланието, което си вплел в едно кимоно.  :) 

Искрено ваша
Милена Димитрова 

БиЕмЛейди не носи отговорност за текста и информацията, която е подадена.
Целта на сайта е да се рекламира и покажат постиженията на дадената личност или бизнес.
Ако има нередности, моля да се свържите с нас на посочените телефони за връзка.
Благодарим за разбирането.