За всички дами, управляващи своите бизнеси, това е и Вашият клуб.

Създател на BMLady

Кой стои зад Дамски бизнес клуб BMLady?

Майя Атанасова
Собственик на БиЕмЛейди- рекламна агенция !
Основател на Дамски бизнес клуб BMLady
Създател на Рекламна медия EXPLOSION.BG

Ръководи и управлява Дамски бизнес клуб BMLady в градовете :
гр.Варна - Дамски клуб BMLADY-Варна
гр.София - Дамски клуб BMLADY-София
гр.Бургас - Дамски клуб BMLADY-Бургас
Всеки месец организира събития в градовете Варна и София участия в които вземат над 20-30 жени с бизнеси с цел реклама, събиране на идеи и препоръки.

За близо 3 години, организира и води над 100 различни мероприятия с различни тематики и блготворителни каузи, рожденни дни, партита, бизнес събития, срещи с цел нетуъркинг на високо ниво, тиймбилдинг за жени от цяла България, ритрийт, съдейства и помага и работи заедно с няколко фондации и организации. 

В личен план Майя Атанасова е на 39 години, майка на две прекрасни деца на 11 и на 8 години, голямо предизвикателство е да съчетае бизнес, деца и време за себе си.
Мечтае създаденият Дамски бизнес клуб BMLady да стане най-големия Дамски бизнес клуб в България и да събере на едно място жени предприемачи, амбициозни жени, жени с идеи и развиващи се с времето, такива които искат да помагат и да градят заедно една голяма женска общност.Създател, организатор и управляващ проекта е дама с дългогодишен опит в маркетинга и всичко свързано с необятния бизнес свят.
Много години е работила в фирма с много голям опит в изработката на уеб сайтове, създаване на портали, работещи по обществени поръчки, изработване на софтуерни програми, от където се е учила от най-добрите. 
Фирмата работи с клиенти в цял свят - Великобритания, Испания, Германия, Русия, Гърция, Израел, САЩ, Нова Зеландия, Чехия, Франция и много други.
 
Идеята и реализацията на проекта за всички дами, управляващи своите бизнеси, стартира началото си от гр.Варна, клубове BMLady има в градовете София и Бургас и ще продължи да се разраства в клубове в цялата страна.
​Има амбицията клубът да се разрасне извън пределите на страната и в проекта да се включат всички български дами, които управляват бизнесите си и/или живеят в различни точки по света. 
Лично от създателката на Дамски бизнес клуб BMLady 
Здравейте,
 
Казвам се Майя Атанасова и съм тук, за да Ви подкрепя и вдъхновя да погледнете на себе си като на личност и като на човек, който може да постигне амбициите си.
В същото време мога да Ви помогна да рекламирате бизнеса си или с помощта на полезните информации в нашите интересни теми тук да Ви насърча да промените нещо в ежедневието си.
 
Реших да създам Дамски клуб BMLady, защото открих страстта си да споделям в разговори моите вдъхновения и най-вече да разказвам за тях на срещите на клуба.
Стремя се да показвам своя стил и почерк, да изразявам себе си, а в същото време и да насърчавам всички около мен да го правят и да се чувстват освободени и вдъхновени.

Смятам, че ние, жените, оглеждайки себе си, можем да се видим като уникални, изградени, самоуверени, желани и хармонични личности. И затова създадох клуб BMLady  – заедно да постигнем всичко това, за да харесате своето успешно Аз.
По образование съм икономист, но както често се случва, призванието не съвпада с образованието. Така стана и при мен.

Променях се, развивах се и вървях целенасочено към нещото, което съм аз самата – да помагам, да изслушвам, да насърчавам, да давам адекватни съвети, да събирам хора по общи интереси.
 
Така създадох този мой свят - свят, който все повече се разраства, става успешен и в който искам и Вие да присъствате.
Признавам си, че никак не ми беше лесно да канализирам енергията си в нещо толкова мащабно и отговорно, защото съм като ураган от емоции, като необятно море с неговите приливи и отливи.

В мен постоянно бушуват като буря в морето моите мечти и надежди, цели и желания, щастие и разочарования, падания и ставания.

Най-важното обаче е, че винаги съм сигурна, че ще се справя и че при мен няма невъзможни неща.
Обединих всички тези мои емоции със знанията, бизнес уменията, лидерските качества, маркетинговите стратегии и всичко останало, с което съм се сблъсквала до момента през годините.
Така сътворих моето място.

Моето място, което ще споделя с най-добрите, най-качествените, най-интелигентните и най-упорити дами, за да се превърне в нашето място.
 
Искам заедно с Вас, с Вашите и моите приятелки да създадем нашето кътче, нашия клуб, където ще получим разбиране, помощ, щастие, почивка и подкрепа!
МАЙЯ АТАНАСОВА КАНДИДАТ В КОНКУРСА "ЖЕНА ПРЕДПРИЕМАЧ И МЕНИДЖЪР"

Как и кога стартирахте своя бизнес?
Основах БиЕмЛейди като рекламна агенция на 20.02.2020год. с голямо желание и вяра че ще успея. Създадох агенцията с идеята да е нещо различно и уникално да обгрижи всеки един от тях и да им даде много повече от една изпълена поръчка.
Така създадох Дамски бизнес клуб BMLADY,място където могат да получат възможност сами да се рекламират и да намират своите контакти, т.нар. нетуъркинг , интернет реклама, възможност да намерят приятели, партньори, клиенти и най-важното да получат подкрепа, да имат възможност за релакс на приятни места със себеподобни.
Началото беше трудно , защото стартирах във времето в което спряха дейността си много бизнеси и хората бяха отчаяни.
Началото на м.Март 2020г , когато света се промени, аз стартирах моя бизнес, плахо, несигурно, притеснено, но вярата че ще успея и че не мога да спра ми даде силата да продължа.

Какво Ви провокира да стартиране в тази сфера дейността си?
На 37 години, майка съм на две деца на 6 и на 10 години, последните 10 години дадох всичко за тях и за семейството си, на заден план бяха моите мечти и идеите които винаги съм имала. Докато си гледах децата, никога не съм спирала да мечтая че някой ден ще дойде и моя ред и ще имам възможност да се развивам. През това време поработвах и имах контакти и разговори с други работещи жени, майки и съпруги. Всеки един разговор с тях ме водеше към едно как да помогна , как да направя така че тези жени , тези като мен да имат време и за себе си и за работата си и за децата си без да бъдат ощетени и така се появи идеята за Дамски бизнес клуб BMLady. Създадох нашето място.
Разкажете ни за своята дейност:
Колко жени членуват към момента и от кои сфери?
В клуба постоянно влизат нови жени, сега сме около 70 Дами от цяла България от различни крайща на страната. Всеки път казвам че Дамите в клуба сме много шарени защото има от малки и големи градове, нямаме възрастови ограничения, над 60 различни бизнеса, собственици, мениджъри и директори на малки, среди и големи бизнеси.
По точното определение за дамите е че са успешни дами , защото всяка една от тях е успяла.

Кое Ви мотивира да се отдадете на тази кауза;
Обичам да съм сред хора, чувствам се в свои води когато съм сред успели дами, не говоря само за бизнес. Според мен всяка една жена която е амбициозна и смела е успяла, такава жена може да даде много тя е отворена към света и хората,може да даде много и да вземе нужното. Обичам си работата, щастлива съм когато разбирам че всеки влязал в клуба е намерил своето място по свои си начин и се чувства уютно с нас. Клуба е остроен така че имаме възможност да се виждаме и онлайн и офлайн, имаш усещането че не си сам и че има и други като теб с добрите и лошите моменти и знаеш че ако споделиш ще бъдеш разбран и подкрепен. Това е безценно.

Каква е ефективността за хората и общността в гр. Варна и страната? 
Ние жените имаме нужда  точно от това което е Дамски бизнес клуб BMLADY, за краткия период в който се развива клуба за 1 година , има над 70 дами и постоянни запитвания за членство. Създадох още два, три проекта които ще добренесат до още по голямото развитие на Клуба. Целта е да дам повече стойност на всяка една Дама, така че найстина да се наредим сред най-големите.Това лято стартира EXPLOSION.BG Рекламна Медия в който ще показваме как малките, средни и големи бизнеси ръководени от жени могат да си партнират и развиват заедно. В процес на разработка и се надявам скоро да стартира и Академия BMLady,  в която ще дадем възможност на малките бизнеси, на младите таланти да се учат и развиват.Съвсем скоро ще дадем повече информация и за това. Ще има възможност да се избере модул с разлинчно време, интересни лектори, онлайн и офлайн обучения, ще има бизнес обучения и личностно развитие, ще има интересни предложения за всеки.

Лесно ли една жена в България успява?
Не знам дали е лесно, знам само че когато една жена е обичана и подкрепяна от близките си от семейството от приятелите си тя успява. Не знам дали съм критерии за успяла жена, истината е че последната година, две дадох много от себе си, работих с много страст и голямо желание, опитвах да не ощетявам и децата си и в същото време да успея да реализирам това което съм заложила като план в работата си, да дам време за себе си да се обучавам и в същото време да градя име на сериозна жена , пред която няма пречки и е точна.
Моя успех е доста личен, усетих го когато взех първата си награда, малкият ми син тогава на 5 години, ме гушна и каза мамо много те обичам искам да печелиш още купи и ти давам да работиш понякога до късно вечер.

Промениха ли се приоритетите на жените относно отдадеността към семейството и кариерното развитие според Вас?
Не мисля че има жени,които не обичат децата си или ги ощетяват за сметка на работата. Мисля че всичко е с времето си но една жена може да бъде и много добра майка и съпруга и всъщото време успяла бизнес жена, жена която да бъде щастлива защото е имала възможност да разгърне потенциала си, да се отдаде на страстта си към хоби, обучение, нови дейности , за всяко едно нещо което я прави щастлива.
Много вярвам в това, такива са жените в Клуба, за краткия период в който създадох клуба се срещам с много такива дами за това вярвам , че ще се развиваме и ще станем голяма женска общност. В BMLady  има майки на близнаци, на две, на три и на четири деца, вече си имаме и първото родено бебе тази година, очакваме още бебета да се родят скоро, щастливи и горди баби с внуци, очакваме сватби и всяка една от тези жени намира време за себе си. Да си сред тези дами за мен е чест и ми дава сила за много.
У нас има ли равнопоставеност на двата пола?
Времената се променят постоянно, все повече се дава възможност на жените да се изявяват и да докажат че могат. За мен лично жените сме много по силнии от мъжете защото сме на много фронтове 24 от 24 с децата, с родителите си, с половинките си, със служители,колеги, клиенти и ние успяваме, но неможем да отречем,мъжете и че имаме нужда от тяхната подкрепа.
На мнение съм че е добре да се подкрепяме и разбираме вместо да се сравняваме и конкурираме. Така сме устроени че имаме нужда един от друг. 

Класацията на cп. “Фоpбc” за най-влиятелни жени в cвета тази година вaлючва много бизнеc дами. Тенденция ли е жените да превземат мъжкия корпоративен свят?
Ние жените сме уникални същества можем много. Вече доста казах за жените и вярата ми в тях , тук ще се въздържа за да не излезе че съм мъжемразка J . Светатът е голям, бизнеси много, хора много ,мисля че има място за всички.
 
Какво прави една жена успешна в бизнес средите?
Жените сме много емоционални имаме си наша си логика и може би това ни дава сила да бъдем успешни. Така сме разллични от мъжете и сме готови да действаме спрямо чувствата, емоциите си да вземаме смели решения които пък водят до успех.

Какво бихте посъветвали младите хора, които искат да стартират собствен бизнес?
Да имат мечти и да не се страхуват да ги споделят и да опитват да ги осъществат. Да не чакат много време, да не изискват прекалено много от себе си и да не са много критични към себе си. Всичко е в техните глави , никой не знае за тяхните страхове и притеснения, смело да действат.
Когато хората около теб виждат че ти се развиваш , ще те подкрепят , а тази подкрепа ще те направи силен.
Смело да правят бъдещите си планове за личностното и бизнес развитие.
Има толкова много възможности и нищо не е на всяка цена като паднат пак ще станат докато намерят своето място.
Пожелавам успех !
Интервю за в-к Позвънете
 


Победителите в първите STARTUP BUSINESS AWARDS 2021
В категория - Женско предприемачество

Победител е: Майя Атанасова с проекта ДАМСКИ БИЗНЕС КЛУБ BMLADY   помага на жените с бизнеси да изграждат партньорства, с които да достигат до нови клиенти, да създават приятелства и да не са сами в бизнеса.


След няколко месечно проучване и гласуване журито на STARTUP BUSINESS AWARDS 2021 успя да определи 12 победителитя в 13 категории. Това са проекти, които са стартирали през последните три години - най-успешните и полезните стартъпи, които бяха оценени спрямо техния растеж и обществена значимост.Майя Атанасова: Всяка една работеща жена може да бъде вдъхновител и мотиватор

Тя е успешна, борбена и позитивна. От онези личности, които ни доказват, че не съществуват граници, когато наистина знаеш какво искаш. Родена е в град Дулово, но от години живее във Варна. Създател е на Дамски бизнес клуб BMLady и притежава богат опит в маркетинга и всичко онова, което е свързано с необятния свят на бизнеса. Обещаващият проект стартира от град Варна като не спира да се развива в клубовете на територията на цялата България и в клуба членуват и българки от чужбина.
За успеха, предизвикателството да бъдеш бизнесдама и намирането на баланс между работата, семейството и личното време разказва пред topinfo.bg Майя Атанасова.

Разкажи ни малко повече за създаването на Дамски бизнес клуб BMLADY. Каква беше основната ти мотивация?

ДАМСКИ БИЗНЕС КЛУБ BMLADY помага на жените с бизнеси да изграждат партньорства, с които да достигат до нови клиенти, да създават приятелства и да не са сами в бизнеса. Клуб за успели, амбициозни и утвърдени бизнес жени, които знаят какво искат и се стремят да го постигнат. Тук е мястото на можещите и отговорни бизнесдами, готови да помогнат и да си партнират.
С годините на работа и срещите с много клиенти осъзнах, че ние жените имаме нужда от това да имаме малко време за нас, място, на което да се отпуснем и разтоварим, да се срещаме с хора, които да ни разбират и на които да споделяме. Исках да създам всичко това - да дам на работещите жени подходящо място, време и среда.

Кои са ключовите възможности, които предлага клубът?

Както казах, Дамски бизнес клуб BMLADY e за успели, амбициозни и утвърдени бизнес жени, които знаят какво искат и се стремят да го постигнат. Клубът работи на интернационално ниво като обединява бизнесдамите както в България, така и по света. Всеки един член в клуба може да се рекламира, да участва в нетуъркинг събития и не само това, а и да продължава да израства както в професионален, така и в личностен план. Клуб BMLADY дава още подходяща среда на общуване, популяризиране на бизнеса, личностно развитие, създаване на нови партньорства, участие в лични бизнес срещи, работа и забавление, маркетинг, реклама и много други!

Какви са най-големите предизвикателства в твоята дейност? А най-големите предизвикателства пред всяка една бизнесдама в България?

Обичам работата си, всичко това е една сбъдната мечта, всеки един разговор с всички тези жени, които искат да разберат повече за клуба, които искат да участват, ме мотивира да давам повече и повече. Всяка една работеща жена може да бъде вдъхновител и мотиватор за много други. Ние, жените, наистина сме много силни личности, защото освен, че сме работещи и бизнес жени, ние сме и майки, съпруги, домакини, толкова много неща - и хубавото е, че ние го можем без да се оплакваме.

Клубът е горд носител на наградата "Дамски клуб на годината-2021". Разкажи ни малко повече за участието и подготовката в конкурса.

Щастлива съм, че спечелих тази награда. ДАМСКИ БИЗНЕС КЛУБ BMLADY е все още в началото си, създаден е едва преди година, а вече е признат от бизнес средите в гр. Варна и не само. Клуб, който развивам в един много труден период, период на пандемия, период, в който много бизнеси спряха да съществуват, за мен беше голямо предизвикателство. За мен личното отношение е много важно и всеки един разговор с жените с бизнеси ми беше полезен. Подкрепата, която получаваме всички в клуба, е незаменима, имаме няколко онлайн срещи всеки месец и това ни помага много да се съхраним и да продължим като личности и като бизнеси. Сега ще споделя и нещо, което много хора не знаят – да, Дамски бизнес клуб BMLady спечели "Дамски клуб на годината-2021"за гр. Варна, но е много важно да отбележим, че клубът взе участие с още пет дами-членове на клуба и участва с общо седем бизнеса, които бяха номинирани и спечелиха в различни категории в „Национални награди за мода, стил и бизнес за 2021 г“. Аз съм горда, че в клуба има много уникални и стойностни жени с главно „Ж“. Вече сме над 60 дами от цяла България с различни бизнеси, които показваме всеки ден, че заедно можем много.

Каква е твоята дефиниция за успех?

За да се чувства човек успешен, според мен едно от най-важните неща е да има баланс във всичко. В последно време съм се отдала на това да намеря правилно да разпределям времето си, така че да имам време за семейството, за бизнеса си и за мен самата като личност. И когато човек е заобиколен от правилните хора до себе си, всичко е възможно.
Какъв съвет би дала на всички онези жени, които тепърва стартират свой собствен бизнес?
Да имат мечти и да не се отказват от тях, когато има постоянство и упоритост, всичко е възможно. Да не си поставят граници, защото никога не знаеш какво ще ти поднесе съдбата и още колко може да се разгърнеш откъм идеи и реализация. Съдейки по себе си и жените в клуба, виждам, че това наистина е така.

Кога за последно посети Силистра и какви са ти спомените оттам?

Силистра е много красив град, като малка често съм ходила там на гости на роднини и сме си изкарвали чудесно в разходки край реката. Признавам, че скоро не съм го посещавала, но при първа възможност бих го направила. Чувам, че Силистра се развива откъм бизнеси и инфраструктура, така че ще се радвам, ако в Дамски бизнес клуб BMLADY се присъединят и жени с бизнеси от Силистра.

Пожелай нещо на читателите ни.

Искам да пожелая на всички читатели най-вече здраве, много успехи в начинанията им и никога да не се отказват.


 

Интервюто изготви: Линда Вейл за www.topinfo.bg 
https://topinfo.bg/litsata-na-grada/265-2021-06-10-08-16-19?fbclid=IwAR11CLI-SdPR9qVTSjg72yekAroodCA0Yw31A_zITpS-FJ2L_W3pjZtRVkg

"ДАМСКИ КЛУБ BMLADY"

Твоят бизнес заслужава повече!
Твоят бизнес заслужава повече!

Сега имаш възможност на живо в гр. Варна, в компанията на успешни бизнес дами от Дамски Бизнес Клуб BMLady и Георги Чиколов – сертифициран бизнес треньор към ActionCoach, да присъстваш на обучение, с което гарантирано ще развиеш бизнесът си до следващо ниво!