Един от най-лесните и достъпни начини за започване на бизнес е да започнете у дома.

Бизнес у дома – 10 идеи за жени

Бизнес у дома – 10 идеи за жени  Стартирането на бизнес не е лека задача, изисква много време, труд, планиране, а често и големи инвестиции. Един от най-лесните и достъпни начини за започване на бизнес е да започнете у дома. За жените това се оказва и най-достъпният вариант.
 
Бизнесът у дома не изисква да наемате помещения, а ви позволява да работите в комфортни и познати условия. Ще ви дадем няколко идеи за стартиране и развиване на домашен бизнес от жени.
1.Продажба на ръчно изработени предмети и бижута
Това е отличен бизнес, който жените могат да развиват у дома. Ръчно изработените бижута, украшения, играчки и най-разнообразни предмети са много харесвани и търсени, още повече – уникални са. Въпреки че вече са доста популярни в България, hand made артикулите винаги са модерни, стига да успеете да изтъкнете различността и качествата им. Необходими са ви инвестиции за материали, а след това можете да ги продавате във фейсбук, специализиран или собствен сайт, дори във физически магазини, където търсят предмети от различни автори.
 
2.Частни уроци, семинари, курсове и обучения – за деца и възрастни
Този вариант е подходящ за жени с опит или голямо желание в преподаването и работата с деца или възрастни в определената област. Инвестиции не се изискват, но е необходимо да сте достатъчно компетентни в областта, в която ще преподавате. Примерите са много: уроци по чужд език, мотивационни тренинги, изработка на ръчни изделия, готварство, фризьорство, бизнес съвети, уроци по творчество и т.н. Можете да набирате желаещи онлайн и да преподавате дистанционно. За работата с деца са необходими подход, търпение и представяне на знанията интерактивно или чрез игра.
3.Изработка на домашна козметика
Освен че е много популярна, домашната козметика е много полезна и търсена. Ако това ви се отдава, вкъщи можете да си забърквате кремове и ексфолианти за лице и тяло от различни масла, растителни екстракти, дори кафе и захар. Изработката на домашни сапуни, например, изисква съставки като мазнини или растителни масла, основа, глицерин, пигменти, форми или калъпи и т.н. Необходими са инвестиции за съставките, а готовата продукция можете отново да я предлагате онлайн.
 
4.Букети и кошници, но не от цветя
Независимо дали харесвате или не цветарството, този вариант е за вас, макар че не включва цветя. Не е нужно да имате цветя, за да изработвате и продавате букети или декорирани кошници. Интересни и нестандартни букети се получават от бонбони, играчки, сладкиши, дори памперси. Зависи от повода, можете да развихрите въображението си и да впечатлявате клиентите си. Освен това този тип букети и кошници са по-трайни от цветята и правят впечатление. Можете да подготвяте различни варианти за отделните празници като: Коледа, Нова година, Великден, 8 март и т.н. Разбира се, отново е необходима инвестиция в материали и продажба онлайн или във физически магазини.
5.Дропшипинг
Дропшипингът става все по-популярен. Това е продажба на стоки от доставчици до крайния клиент. Прехвърляте поръчките към доставчика на едро и той директно изпраща стоката на крайния клиент. По този начин не държите никакви стоки на склад, съответно не е необходимо и да затваряте пари в стока. Печалбите са от комисионни. Можете да работите с международни доставчици – най-често от Китай и такива от Европа. Можете да продавате стоки и да рекламирате услугите си чрез страница в социалните мрежи.

6.Детска градина у дома
Тази идея е много подходяща за жените в отпуск по майчинство. Ако не ви натоварва и имате достатъчно енергия, можете да гледате през деня или за няколко часа още едно, две или три деца. Разбира се, отговорността е голяма, трябва да имате условията за това, да им осигурите храна, образователни игри и цялото си внимание. Идеално е, ако се грижите за дете на приятелка, която трябва да ходи на работа и предпочита да ви плаща на вас.

7.Продажба на домашни торти и печива
Печива, торти, сладкиши, пайове – да ги правите е забавно, а освен вкусни, са и чудесен вариант за бизнес за жени, които обичат да готвят. Можете да ги приготвяте вкъщи, но да ги предлагате в офиси, заведения и в социалните мрежи.
 


8.Онлайн магазин за дрехи
Можете да си направите онлайн магазин и да препродавате дрехи от различни производители. Препоръчително е да започнете с малки партиди стоки и постепенно да ги увеличите. Удобно е да популяризирате услугите си чрез социалните мрежи.9.Стилист или имидж консултант
Напоследък това е много търсена и успешна професия. Бизнесът е подходящ за жени с добър вкус, които знаят как да избират дрехи, да ги комбинират с аксесоари и обувки. Идеята не изисква инвестиции, достатъчно е да съставите портфолио и да предложите услугите си в социалните мрежи.
 


10.Аниматорски услуги
Аниматорите са много търсени за детска партита, където забавляват децата с игри и интересна развлекателна програма. Изисква се въображение, а инвестицията е основно в закупуването или шиенето на костюми.