Красота и здраве!

Ароматът на кожата
През лятото кожата ни сменя естествения си аромат. Нагрята от слънцето, оросена с водните капки, тя ухае на слънцезащитен крем, на море, на плодове, на билки и треви… Това са особени летни аромати – леки, тръпчиви, свежи. Нашето тяло, особено косата, охотно приема звученето на ароматите, които ни обкръжават: озоновите ноти на морския прибой, кокосовия аромат на маслото за загар, мириса на нагрят пясък и на мъничките кристалчета морска сол. Благодарение на тях ние постепенно се освобождаваме от напрежението и безпокойството и това променя състоянието на нашата кожа. Известно е, че страхът и стресът имат специфичен мирис, който животните могат да уловят. Свой аромат си има и състоянието на безметежност! Тази неуловима промяна става без наше знание, но резултатът е очевиден. В топлото ароматите се усилват и ние улавяме мириса на себеподобните, на хората, които са ни близки по дух, така да се каже. Тази наша „животинска“ природа се проявява в топлото време на годината. И придава на летния живот особен вкус.
СИМФОНИЯ ОТ УСЕЩАНИЯ
През лятото ние носим по-малко дрехи, което означава, че сваляме още една бариера между нас и околния свят.


С развитието на цивилизацията човек започва да покрива тялото си, но през лятото получава шанс отново да се приближи към онова антично състояние, в което някога са живели хората на древна Гърция. През топлите месеци ние разширяваме спектъра на тактилните си усещания: босите ни крака контактуват директно с пясъка и тревата. Чувстваме горещината на огъня, прохладата на реката… Природата ни става нещо като телесен психотерапевт. 
За Адам и Ева
ДА ВКУСИШ СОЧНА ПРАСКОВА, ДА ВДИШАШ ГЪСТИЯ ЕЛОВ ДЪХ В РАЗГАРА НА ЮЛСКИЯ ЗНОЙ, ДА СЕ ПРЕДАДЕШ НА НЕГАТА ПОД ГОРЕЩОТО СЛЪНЦЕ… ЛЯТНО ВРЕМЕ ВСИЧКИ НАШИ УСЕЩАНИЯ СА ПО-ЯРКИ,
​А ЖИВОТЪТ – ПО КРАСИВ И ЧУВСТВЕН.