Превърнете се във вдухновение за самите себе си

  Има нещо общо между жените, които са успели бизнес дами. Когато ги попитам какво ги вдъхновява в момента, те отговарят че това са самите те. Силните и успели жени не чакат вдъхновението за самите себе си. Те са мотивирани от собственото си пътуване.
  Малка част от историята на Кара Алвил Лейба: Когато погледна назад, съм впечатлена от начина, по който съм се справяла с толкова много трудности. Двадесетте години от живота ми бяха период на сериозно израстване, съпроводен от несигурност и съмнения. Дълго време бях отдадена на връзка, в която позволих да ме манипулират и контролират. Самочувствието ми бе разбито от мъж, който не се притесняваше от факта, че ме кара да се чувства ужасно. Той често ми правеше забележки за начина ми на хранене и на обличане. Дори стигна до момента, в който заяви, че би ми предложил брак само ако сваля 14 килограма. Сега ми прилошава от мисълта, че съм позволила да се отнасят така с мен. Можете ли да си си ме представите в подобна връзка днес? Убедена съм, че не. Но за всичко си има причина и изпитанията в миналото просто ме направиха по-силна. Преживяното я тази трудна и често объркваща връзка ме накара да разбирам жените и да им съчувствам, когато страдат от подобни пагубни отношения. Сега мога да споделя стратегиите, които използвах, за да изградя отново живота и самочувствието си.
  От гледна точка на средата, в която съм израснала, би трябвало да съм средностатистически случай. Отгледана от самотн майка. Незавършила колеж. С баща, който никога не е бил част от семейството. Съдбата не бе щедра към мен, но аз имах огромно желание да стана нещо повече. Знаех, че притежавам талант и страст, и осъзнавах, че трябва сама да извоювам своя успех в света.
  Избрах да бъда свое вдъхновение и да не позволя на миналото да определя коя съм в действителност. Взех решение да се концентрирам върху позитивните неща и да черпя сили от пътуването си. Избрах да напиша сама историята на моя успех. Ако се чувствате изгубени и мечтаете за ментор или добър пример за подражание, знайте, че вие притежавате всичко необходимо, за да почерпите вдъхновение от себе си. Те ще ви тласнат напред. 
​  Припомнете си трудностите, които сте преодолели и използвайте тези спомени, за да се убедите, че можете да направите и да бъдете всичко, което пожелаете.