„Дамски бизнес клуб BMLady“ се разраства и в чужбина! Още една дама от Германия се присъедини към клуба ни.

Д-р Мария Дамянова – Дюселдорф, Германия

Д-р Мария Дамянова – лекар, сертифициран специалист по Хранителна терапия при ракови заболявания, Комплементарна онкология, Интегративна медицина, Mind-Body-Medicine (Медицина на духа и тялото)
 

„Дамски бизнес клуб BMLady“ се разраства и в чужбина! Още една дама от Германия се присъедини към клуба ни. Тя е българка, живее в Дюселдорф и е лекар. Добре дошла на д-р Мария Дамянова - сертифициран специалист по Хранителна терапия при ракови заболявания, Комплементарна онкология, Интегративна медицина, Mind-Body-Medicine (Медицина на духа и тялото).
 
Д-р Мария Дамянова е родена в София, България. Завършила е „Медицина“ през 2013 г. в Мартин-Лутер-Университет Халле, Германия. Тя е лекар с дългогодишен опит в областта на онкологията и хематологията, сертифициран специалист по Хранителна терапия при злокачествени туморни заболявания, Интегративно лечебно хранене, Комплементарна онкология и Mind-Body-Medicine (Медицина на духа и тялото). Има научна дисертация на тема “Мултиплен миелом – видове терапия и преживяемост. Анализ на 258 пациента”.
Ето и повече информация за дейността и работата на д-р Мария Дамянова от самата нея:

Интересът и любовта ми към Онкологията и пълноценното хранене се зародиха на една лекция в университета, на която проф. Шмол спомена, че всекидневният прием на овесени ядки предпазва от рак на дебелото черво. Идеята, че всеки човек с начина си на живот, мисли и храна, може да се предпази от определени заболявания, ме впечатли и вдъхнови. Още през 2006, по време на моето следване по медицина, започнах да работя като научен помощник в Центъра за клинични проучвания към университетската клиника по Хематология и Онкология в Халле, Германия. Това за мен беше една невероятна възможност да се докосна не само до науката, иновативните идеи и методи на лечение, а и да видя как те действат на пациентите. Имаше и едно нещо, което винаги ми правеше впечатление и то е, че голям принос в терапията на пациента носи неговата лична мотивация и нагласа.
 
Благодарение на моята клинична дейност като лекар в онкологията и хематологията на Мариен Хоспитал Дюселдорф знам, че за пациента е изключително важно сам да се погрижи за себе си и това е много лесно. След многобройни курсове в областта на онкологията, храненето, интегративната онкология и комплементарна медицина, както и лични клинични наблюдения, съм убедена, че храненето допринася за подобряване качеството на живот, предпазва и лекува от заболявания, подобрява менталната функция и подобрява настроението. Храненето ни сближава и обединява, и без него не можем да живеем. Хранителната терапия може да бъде ползвана както в превантивен аспект, така и по време на и след активно (туморно) заболяване.
 
Ако желаете индивидуален Хранителен режим съобразен с Вашето актуално здравословно състояние, моля пишете ми, за да запишете час.
 
@ mariya.damyanova@gmail.com
Уеб сайт: https://www.drdamyanova.com/
ФБ: Храна за по-добър живот с Д-р Дамянова

ФБ група: Хранителна терапия при ракови заболявания. Kомплементарна онкология 
Какво представляват консултациите по Комплементарна онкология и Хранителна терапия?
 
Индивидуалната консултация обикновено се състои от няколко срещи (препоръчително е три до пет, за да се проследи състоянието и при нужда да бъдат направени корекции).
 
Преди консултацията ще получите въпросник за определяне на актуалното здравословно и хранително състояние. Така ще бъдат снети всички параметри за индивидуалното здравословно състояние и тегло, както и хранителни навици и т.н. Тези данни са важни, за да се получи изчерпателна клинична картина на пациента, който търси съвет, и за да може по-късно да се адаптират комплементарните и хранителните препоръки към индивидуалните обстоятелства.
 
Първоначалната консултация трае между 60 до 90 минути. В този разговор се поставя ясна цел, т.е. какво би искал да постигне човекът, който търси съвет (покачване или задържане на теглото, понижаване/увеличаване на определени кръвни стойности, подобряване на клетъчния отговор, подобряване на имунния отговор и промяна в диетата и т.н.) и времева рамка.

Освен това ще получите изчерпателна информация за съответната клинична картина и заболяване. Въз основа на тази информация Вие като пациент ще можете по-добре да разберете, класифицирате и приемете необходимите мерки.
 
Освен хранителни препоръки ще получите и препоръки какви хранителни добавки и витамини да приемате, както и какви физически упражнения и как с помощта на методи от психо телесната медицина да подобрите психическото си състояние.
 
В последващите консултации (с продължителност от 30 до 60 минути) ще обсъдим отделни теми, ориентирани към проследяване как сте се справили с поставените задачи и какъв е ефектът от препоръчаният начин на хранене, медикаменти, витамини, минерали и лечебни схеми от природата. Точно с тази практическа подкрепа ще можете да постигнете целите си и подобрите здравословното си състояние и качество на живот.
 
Д-р Мария Дамянова
 
За индивидуални консултации с мен моля да ми пишете на e-mail: mariya.damyanova@gmail.com