КОЙ СТОИ ЗАД
ДАМСКИ БИЗНЕС КЛУБ BMLady? 

73 Maya 333

Майя Атанасова

Собственик на БиЕмЛейди- рекламна агенция!
Основател на Дамски бизнес клуб BMLady
Създател на Рекламна медия EXPLOSION.BG

Ръководи и управлява Дамски бизнес клуб BMLady в градовете:

гр. Варна – Дамски клуб BMLADY-Варна
гр. София – Дамски клуб BMLADY-София
гр. Бургас – Дамски клуб BMLADY-Бургас 

Всеки месец организира събития в градовете Варна и София участия в които вземат над 20-30 жени на събитие с бизнеси с цел реклама, събиране на идеи, препоръки и обучения.

От 3 години, организира и води над 100 различни мероприятия с различни тематики и блготворителни каузи, рожденни дни, партита, бизнес събития, срещи с цел нетуъркинг на високо ниво, тиймбилдинг за жени от цяла България, ритрийт, съдейства и помага и работи заедно с няколко фондации и организации.

В личен план Майя Атанасова е на 39 години, майка на две прекрасни деца на 12 и на 8 години, голямо предизвикателство е да съчетае бизнес, деца и време за себе си.

Мечтае създаденият Дамски бизнес клуб BMLady да стане най-големия Дамски бизнес клуб в България и да събере на едно място жени предприемачи, амбициозни жени, жени с идеи и развиващи се с времето, такива които искат да помагат и да градят заедно една голяма женска общност.

Създател, организатор и управляващ проекта е дама с дългогодишен опит в маркетинга и всичко свързано с необятния бизнес свят.

Над 20 години е работила в фирма с много голям опит в изработката на уеб сайтове, създаване на портали, работещи по обществени поръчки, изработване на софтуерни програми, от където се е учила от най-добрите. Фирмата работи с клиенти в цял свят – Великобритания, Испания, Германия, Русия, Гърция, Израел, САЩ, Нова Зеландия, Чехия, Франция и много други.

Лично от създателката на Дамски бизнес клуб BMLady

Здравейте,

Казвам се Майя Атанасова и съм тук, за да Ви подкрепя и вдъхновя да погледнете на себе си като на личност и като на човек, който може да постигне амбициите си.
В същото време мога да Ви помогна да рекламирате бизнеса си или с помощта на полезните информации в нашите интересни теми тук да Ви насърча да промените нещо в ежедневието си.

Реших да създам Дамски клуб BMLady, защото открих страстта си да споделям в разговори моите вдъхновения и най-вече да разказвам за тях на срещите на клуба. Стремя се да показвам своя стил и почерк, да изразявам себе си, а в същото време и да насърчавам всички около мен да го правят и да се чувстват освободени и вдъхновени.

Смятам, че ние жените, оглеждайки себе си, можем да се видим като уникални, изградени, самоуверени, желани и хармонични личности. И затова създадох клуб BMLady – заедно да постигнем всичко това, за да харесате своето успешно Аз.
По образование съм икономист, но както често се случва, призванието не съвпада с образованието. Така стана и при мен.

Променях се, развивах се и вървях целенасочено към нещото, което съм аз самата – да помагам, да изслушвам, да насърчавам, да давам адекватни съвети, да събирам хора по общи интереси.

Така създадох този мой свят – свят, който все повече се разраства, става успешен и в който искам и Вие да присъствате.

5
b

Собственик на БиЕмЛейди- рекламна агенция!

Основател на Дамски бизнес клуб BMLady

Създател на Рекламна медия EXPLOSION.BG

ИНТЕРВЮТА В НЯКОЛКО МЕДИИ

9

Какво Ви провокира да стартиране в тази сфера дейността си?

На 37 години, майка съм на две деца на 6 и на 10 години, последните 10 години дадох всичко за тях и за семейството си, на заден план бяха моите мечти и идеите които винаги съм имала. Докато си гледах децата, никога не съм спирала да мечтая че някой ден ще дойде и моя ред и ще имам възможност да се развивам. През това време поработвах и имах контакти и разговори с други работещи жени, майки и съпруги. Всеки един разговор с тях ме водеше към едно как да помогна , как да направя така че тези жени , тези като мен да имат време и за себе си и за работата си и за децата си без да бъдат ощетени и така се появи идеята за Дамски бизнес клуб BMLady. Създадох нашето място.

Разкажете ни за своята дейност.
Колко жени членуват към момента и от кои сфери?

В клуба постоянно влизат нови жени, сега сме около 70 Дами от цяла България от различни крайща на страната. Всеки път казвам че Дамите в клуба сме много шарени защото има от малки и големи градове, нямаме възрастови ограничения, над 60 различни бизнеса, собственици, мениджъри и директори на малки, среди и големи бизнеси.
По точното определение за дамите е че са успешни дами, защото всяка една от тях е успяла.

Каква е ефективността за хората и общността в гр. Варна и страната?

Ние жените имаме нужда точно от това което е Дамски бизнес клуб BMLADY, за краткия период в който се развива клуба за 1 година, има над 70 дами и постоянни запитвания за членство. Създадох още два, три проекта които ще добренесат до още по голямото развитие на Клуба. Целта е да дам повече стойност на всяка една Дама, така че найстина да се наредим сред най-големите. Това лято стартира EXPLOSION.BG Рекламна Медия в който ще показваме как малките, средни и големи бизнеси ръководени от жени могат да си партнират и развиват заедно. В процес на разработка и се надявам скоро да стартира и Академия BMLady, в която ще дадем възможност на малките бизнеси, на младите таланти да се учат и развиват. Съвсем скоро ще дадем повече информация и за това. Ще има възможност да се избере модул с разлинчно време, интересни лектори, онлайн и офлайн обучения, ще има бизнес обучения и личностно развитие, ще има интересни предложения за всеки.

Промениха ли се приоритетите на жените относно отдадеността към семейството и кариерното развитие според Вас?

Не мисля че има жени,които не обичат децата си или ги ощетяват за сметка на работата. Мисля че всичко е с времето си но една жена може да бъде и много добра майка и съпруга и всъщото време успяла бизнес жена, жена която да бъде щастлива защото е имала възможност да разгърне потенциала си, да се отдаде на страстта си към хоби, обучение, нови дейности , за всяко едно нещо което я прави щастлива.
Много вярвам в това, такива са жените в Клуба, за краткия период в който създадох клуба се срещам с много такива дами за това вярвам , че ще се развиваме и ще станем голяма женска общност. В BMLady има майки на близнаци, на две, на три и на четири деца, вече си имаме и първото родено бебе тази година, очакваме още бебета да се родят скоро, щастливи и горди баби с внуци, очакваме сватби и всяка една от тези жени намира време за себе си. Да си сред тези дами за мен е чест и ми дава сила за много.

Какво бихте посъветвали младите хора, които искат да стартират собствен бизнес?

Да имат мечти и да не се страхуват да ги споделят и да опитват да ги осъществат. Да не чакат много време, да не изискват прекалено много от себе си и да не са много критични към себе си. Всичко е в техните глави , никой не знае за тяхните страхове и притеснения, смело да действат. Когато хората около теб виждат че ти се развиваш, ще те подкрепят, а тази подкрепа ще те направи силен. Смело да правят бъдещите си планове за личностното и бизнес развитие. Има толкова много възможности и нищо не е на всяка цена като паднат пак ще станат докато намерят своето място.

Пожелавам успех ! Интервю за в-к Позвънете

МАЙЯ АТАНАСОВА КАНДИДАТ В КОНКУРСА „ЖЕНА ПРЕДПРИЕМАЧ И МЕНИДЖЪР“

 

Как и кога стартирахте своя бизнес?

Основах БиЕмЛейди като рекламна агенция на 20.02.2020 год. с голямо желание и вяра че ще успея. Създадох агенцията с идеята да е нещо различно и уникално да обгрижи всеки един от тях и да им даде много повече от една изпълена поръчка.

Така създадох Дамски бизнес клуб BMLADY, място където могат да получат възможност сами да се рекламират и да намират своите контакти, т.нар. нетуъркинг, интернет реклама, възможност да намерят приятели, партньори, клиенти и най-важното да получат подкрепа, да имат възможност за релакс на приятни места със себеподобни.
Началото беше трудно, защото стартирах във времето в което спряха дейността си много бизнеси и хората бяха отчаяни.
Началото на м. Март 2020 г., когато света се промени, аз стартирах моя бизнес, плахо, несигурно, притеснено, но вярата че ще успея и че не мога да спра ми даде силата да продължа.

Кое Ви мотивира да се отдадете на тази кауза?

Обичам да съм сред хора, чувствам се в свои води когато съм сред успели дами, не говоря само за бизнес. Според мен всяка една жена която е амбициозна и смела е успяла, такава жена може да даде много тя е отворена към света и хората,може да даде много и да вземе нужното. Обичам си работата, щастлива съм когато разбирам че всеки влязал в клуба е намерил своето място по свои си начин и се чувства уютно с нас. Клубът е остроен така, че имаме възможност да се виждаме и онлайн и офлайн, имаш усещането, че не си сам и, че има и други като теб с добрите и лошите моменти и знаеш, че ако споделиш ще бъдеш разбран и подкрепен. Това е безценно.

Лесно ли една жена в България успява?

Не знам дали е лесно, знам само че когато една жена е обичана и подкрепяна от близките си от семейството от приятелите си тя успява. Не знам дали съм критерии за успяла жена, истината е че последната година, две дадох много от себе си, работих с много страст и голямо желание, опитвах да не ощетявам и децата си и в същото време да успея да реализирам това което съм заложила като план в работата си, да дам време за себе си да се обучавам и в същото време да градя име на сериозна жена , пред която няма пречки и е точна.
Моя успех е доста личен, усетих го когато взех първата си награда, малкият ми син тогава на 5 години, ме гушна и каза мамо много те обичам искам да печелиш още купи и ти давам да работиш понякога до късно вечер.

У нас има ли равнопоставеност на двата пола?

Времената се променят постоянно, все повече се дава възможност на жените да се изявяват и да докажат че могат. За мен лично жените сме много по силнии от мъжете защото сме на много фронтове 24 от 24 с децата, с родителите си, с половинките си, със служители,колеги, клиенти и ние успяваме, но неможем да отречем,мъжете и че имаме нужда от тяхната подкрепа.
На мнение съм че е добре да се подкрепяме и разбираме вместо да се сравняваме и конкурираме. Така сме устроени че имаме нужда един от друг.

Класацията на cп. “Фоpбc” за най-влиятелни жени в cвета тази година вaлючва много бизнеc дами. Тенденция ли е жените да превземат мъжкия корпоративен свят?

Ние жените сме уникални същества можем много. Вече доста казах за жените и вярата ми в тях , тук ще се въздържа за да не излезе че съм мъжемразка 🙂  Светатът е голям, бизнеси много, хора много ,мисля че има място за всички.

Какво прави една жена успешна в бизнес средите??

Жените сме много емоционални имаме си наша си логика и може би това ни дава сила да бъдем успешни. Така сме разллични от мъжете и сме готови да действаме спрямо чувствата, емоциите си да вземаме смели решения които пък водят до успех.
extra 8 of 8

Победителите в първите STARTUP BUSINESS AWARDS 2021
на списание „Български предприемач“

В категория – Женско предприемачество

Победител е: Майя Атанасова с проекта ДАМСКИ БИЗНЕС КЛУБ BMLADY помага на жените с бизнеси да изграждат партньорства, с които да достигат до нови клиенти, да създават приятелства и да не са сами в бизнеса.

След няколко месечно проучване и гласуване журито на STARTUP BUSINESS AWARDS 2021 успя да определи 12 победителитя в 13 категории. Това са проекти, които са стартирали през последните три години – най-успешните и полезните стартъпи, които бяха оценени спрямо техния растеж и обществена значимост.

Майя Атанасова: Всяка една работеща жена може да бъде вдъхновител и мотиватор.

Тя е успешна, борбена и позитивна. От онези личности, които ни доказват, че не съществуват граници, когато наистина знаеш какво искаш. Родена е в град Дулово, но от години живее във Варна. Създател е на Дамски бизнес клуб BMLady и притежава богат опит в маркетинга и всичко онова, което е свързано с необятния свят на бизнеса. Обещаващият проект стартира от град Варна като не спира да се развива в клубовете на територията на цялата България и в клуба членуват и българки от чужбина.

За успеха, предизвикателството да бъдеш бизнесдама и намирането на баланс между работата, семейството и личното време разказва пред topinfo.bg Майя Атанасова

Разкажи ни малко повече за създаването на Дамски бизнес клуб BMLADY. Каква беше основната ти мотивация?

ДАМСКИ БИЗНЕС КЛУБ BMLADY помага на жените с бизнеси да изграждат партньорства, с които да достигат до нови клиенти, да създават приятелства и да не са сами в бизнеса. Клуб за успели, амбициозни и утвърдени бизнес жени, които знаят какво искат и се стремят да го постигнат. Тук е мястото на можещите и отговорни бизнесдами, готови да помогнат и да си партнират. С годините на работа и срещите с много клиенти осъзнах, че ние жените имаме нужда от това да имаме малко време за нас, място, на което да се отпуснем и разтоварим, да се срещаме с хора, които да ни разбират и на които да споделяме. Исках да създам всичко това – да дам на работещите жени подходящо място, време и среда

Кои са ключовите възможности, които предлага клубът?

Както казах, Дамски бизнес клуб BMLADY e за успели, амбициозни и утвърдени бизнес жени, които знаят какво искат и се стремят да го постигнат. Клубът работи на интернационално ниво като обединява бизнесдамите както в България, така и по света. Всеки един член в клуба може да се рекламира, да участва в нетуъркинг събития и не само това, а и да продължава да израства както в професионален, така и в личностен план. Клуб BMLADY дава още подходяща среда на общуване, популяризиране на бизнеса, личностно развитие, създаване на нови партньорства, участие в лични бизнес срещи, работа и забавление, маркетинг, реклама и много други!

Какви са най-големите предизвикателства в твоята дейност? А най-големите предизвикателства пред всяка една бизнесдама в България?

Обичам работата си, всичко това е една сбъдната мечта, всеки един разговор с всички тези жени, които искат да разберат повече за клуба, които искат да участват, ме мотивира да давам повече и повече. Всяка една работеща жена може да бъде вдъхновител и мотиватор за много други. Ние, жените, наистина сме много силни личности, защото освен, че сме работещи и бизнес жени, ние сме и майки, съпруги, домакини, толкова много неща – и хубавото е, че ние го можем без да се оплакваме.

Клубът е горд носител на наградата “Дамски клуб на годината-2021”. Разкажи ни малко повече за участието и подготовката в конкурса.

Щастлива съм, че спечелих тази награда. ДАМСКИ БИЗНЕС КЛУБ BMLADY е все още в началото си, създаден е едва преди година, а вече е признат от бизнес средите в гр. Варна и не само. Клуб, който развивам в един много труден период, период на пандемия, период, в който много бизнеси спряха да съществуват, за мен беше голямо предизвикателство. За мен личното отношение е много важно и всеки един разговор с жените с бизнеси ми беше полезен. Подкрепата, която получаваме всички в клуба, е незаменима, имаме няколко онлайн срещи всеки месец и това ни помага много да се съхраним и да продължим като личности и като бизнеси. Сега ще споделя и нещо, което много хора не знаят – да, Дамски бизнес клуб BMLady спечели “Дамски клуб на годината-2021″за гр. Варна, но е много важно да отбележим, че клубът взе участие с още пет дами-членове на клуба и участва с общо седем бизнеса, които бяха номинирани и спечелиха в различни категории в „Национални награди за мода, стил и бизнес за 2021 г“. Аз съм горда, че в клуба има много уникални и стойностни жени с главно „Ж“. Вече сме над 60 дами от цяла България с различни бизнеси, които показваме всеки ден, че заедно можем много.

Каква е твоята дефиниция за успех?

За да се чувства човек успешен, според мен едно от най-важните неща е да има баланс във всичко. В последно време съм се отдала на това да намеря правилно да разпределям времето си, така че да имам време за семейството, за бизнеса си и за мен самата като личност. И когато човек е заобиколен от правилните хора до себе си, всичко е възможно.
Какъв съвет би дала на всички онези жени, които тепърва стартират свой собствен бизнес?
Да имат мечти и да не се отказват от тях, когато има постоянство и упоритост, всичко е възможно. Да не си поставят граници, защото никога не знаеш какво ще ти поднесе съдбата и още колко може да се разгърнеш откъм идеи и реализация. Съдейки по себе си и жените в клуба, виждам, че това наистина е така.

Кога за последно посети Силистра и какви са ти спомените оттам?

Силистра е много красив град, като малка често съм ходила там на гости на роднини и сме си изкарвали чудесно в разходки край реката. Признавам, че скоро не съм го посещавала, но при първа възможност бих го направила. Чувам, че Силистра се развива откъм бизнеси и инфраструктура, така че ще се радвам, ако в Дамски бизнес клуб BMLADY се присъединят и жени с бизнеси от Силистра.

Пожелай нещо на читателите ни!

Искам да пожелая на всички читатели най-вече здраве, много успехи в начинанията им и никога да не се отказват.

Интервюто изготви: Линда Вейл за www.topinfo.bg 

14

Лично за БиЕмЛейди

Ние, жените, сме много различни, както са различни и нашите мисли, очаквания, трепети, вълнения, проблеми и интереси.

В същото време обаче всички ние имаме нещо общо – желание за развитие, успехи и удовлетвореност от това, което сме и това, което постигаме.

Именно заради това общо нещо създадох нашия клуб –
клуб на силните жени, на можещите, борбените и успелите жени.

 

Благодарение на времето, всичките ми приятелства и разговори с различни дами, съм забелязала, че ние, жените, се въртим в един омагьосан кръг – работа, семейство, домакинство.

​Свикнали сме, че трябва да се справяме с всичко,
да сме идеални във всяко отношение.

Доволни ли сме от това обаче?
Остава ли ни време за нас самите?

Време, в което да седнем спокойно на креслото,
да си изпънем краката и силно да въздъхнем,
да погледнем напред в хоризонта и да усетим лекия полъх на вятъра,
да чуем шума на вълните, песента на птичките
и да не мислим поне за секунда за всичко в ежедневието.

Ето така се чувстваме ние, работещите жени. Трудно ни е да си отделим секунда тишина. Свикнали сме да следваме задачи след задачи и да бъдем отговорни към ангажиментите, които сме поели.

С годините наблюдавах жените, с които се срещах по време на групови семинари и виждах как общуват помежду си, как изграждат дълготрайни връзки, как извличат максимална полза от мъдростта и познанието, които открито споделяме една с друга.

Така разбрах, че трябва да създам този клуб, клуб само за нас, жените.

Създаването на дамски клуб за мен е нещо повече от работа, усещам го по-скоро като лична мисия и цел, това осмисля живота ми. Всеки миг, всеки ден.

Идеята е заедно в клуба да си помогнем да променим начина си на мислене в положителна посока и в крайна сметка да направим живота си по-добър, а кариерата си по-успешна.

Организирайки семинари в град Варна, гр.София и гр.Бургас и в цяла България, ще се срещаме с различни жени предприемачи.

Самата аз съм наясно какво означава да бъдеш пионер в дадена област и да преследваш мечтите си.
Познавам усещането, когато хората не те разбират и постоянно те питат защо си поела този „риск“.
Знам какво означава да нямаш карта на пътя към успеха.

Но също така знам и какво е усещането, когато срещнеш тези, които са я открили.

 

Ето за това е и КЛУБ BMLady – клубът на жените предприемачи!

viber image 2022 08 05 17 45 16 088
bm lady 3rd birthday 119 of 461
viber image 2022 08 05 15 36 34 063

Влезте в клуба!

Може да попълните нашия кратък формуляр и ние ще се свържем с Вас:

Моля отбележете:

3 + 7 =